Wat is nou eigenlijk die ‘groene plaag’

Groene aanslag is een samenstelling van allerlei organismen dat gezamenlijk

‘De Biofilm’ wordt genoemd. Dan hebben we het onder andere over:

  • #schimmels
  • #bacteriën
  • #enzymen
  • #micro organismen
  • #sporen
  • #algen

Deze atmosferische vervuiling vormt een bedreiging voor vrijwel alle oppervlakken die worden blootgesteld aan het weer.

Bovengenoemde elementen worden door de wind getransporteerd, belanden op allerlei plaatsen en nestelen zich in kleine holle ruimtes. Het is de ideale broedplaats om een onverwoestbare zelfvoorzienende massa te laten ontstaan. Zelfs op de meest extreme plaatsen en onder omstandigheden waar niets kan groeien, of normaliter weet te overleven.

Deze organismen beschermen en voeden elkaar zodat ze kunnen uitgroeien tot de groene substantie die vrijwel alle oppervlakken aantast en op den duur zelfs vernietigt. En de ideale voedingsbodem vormt voor de groei van mossen.

In de herfst- en wintermaanden is sprake van aanzienlijk minder daglicht en veel neerslag. Dit geeft de reeds aanwezige mossen een extra groeispurt. Door de verzuring op de ondergrond ontstaat vochtschade. Het dan nog onzichtbare gevolg is scheurvorming. Het vocht blijft zich binnendringen en de biofilm krijgt de gelegenheid zich massaal uit te breiden. Met andere woorden: het probleem is onomkeerbaar.

Het proces blijft zich herhalen totdat de materialen en oppervlakken compleet zijn verwoest en vernieuwing noodzakelijk is. Op dat moment moet je helaas diep in de buidel tasten om de schade te herstellen.

Ons oprechte advies:

Laat tijdig alle nieuw geplaatste of gelegde materialen preventief behandelen zodat de groene plaag simpelweg aan jouw deur voorbij gaat! Dan kun je langer genieten van de nieuwe uitstraling en loop je geen risico op schade.

Eenmalig grondig reinigen in combinatie met onze periodieke behandeling zorgt er voor dat het proces wordt doorbroken en voor de volle 100% tot een einde komt. De levensduur van ieder oppervlak wordt aanzienlijk verlengd, je bespaart aanzienlijk op de kosten voor reparatie en vervanging en het object wint aan uitstraling.

Kortom:

  • Voorkomen is beter dan genezen
  • Preventief onderhoud is efficiënter dan repareren
  • Tijdig reinigen en behandelen is duurzamer dan vervangen
  • Nu investeren is een besparing voor de nabije toekomst

Heeft u last van deze groene plaag? Of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op doormiddel van het formulier.
Wij helpen u zo spoedig mogelijk!

Neem contact op!